Focus op Core business door Adwords uitbesteden

Adwords heeft nog steeds één van de beste ROI’s van alle marketingtools. Daarom is Adwords vaak een essentieel onderdeel van een goede online marketing strategie. Niet iedereen denkt aan Adwords uitbesteden. Met als gevolg geen optimale campagne en te weinig tijd om aan uw core business te besteden. Vaak is Adwords uitbesteden daarom een goede invenstering. Waar let u op bij Adwords uitbesteden? In dit blog nemen we u mee in hoe u een goede partij selecteert om uw adwords aan uit te besteden.

Google partner gegarandeerd voldoende Adwords kennis

Google heeft een aantal partners. Je kunt partner van Google worden doordat er binnen het bedrijf voldoende medewerkers zijn die hun certificaten gehaald hebben onder andere voor de Google adwords opleiding. Daarnaast moeten er onder een bedrijf een minimaal aantal adwords campagnes draaien. Bij een Google partner kunt u er dus vanuit gaan dat er voldoende kennis aanwezig is en dat er de afgelopen periode voldoende ervaring is opgebouwd. Dit criterium is de belangrijkste wanneer u Adwords gaat uitbesteden. Ervaring binnen Adwords is belangrijk omdat in een goede Adwords campagne een continue verbeter cyclus zit. Steeds de campagnes op basis van de prestaties verder optimaliseren totdat de campagne optimaal draait. Ervaring in deze cyclus helpt om sneller tot de optimale campagne te komen, maar ook om een zo ideaal mogelijk start te maken. Iemand met ervaring weet van te voren beter wat waarschijnlijk gaat werken en wat niet gaat werken. Als u Adwords gaat uitbesteden aan een professionele partij dan is het van belang om goed door te vragen op deze ervaring.

Belang van een goede kwaliteitsscore

De kwaliteitsscore is een getal tussen de 1 en de 10 dat wordt gegeven door Google. Achter deze score zit een Algoritme verscholen. Op uw pagina zijn een aantal aspecten aanwezig die invloed hebben op deze kwaliteitsscore. Een goede partij  om uw Adwords aan uit te besteden zal met u de samenwerking zoeken om tot de gewenste verbeteringen op uw website te komen en zodoende tot een hogere kwaliteitsscore te komen. Een hogere kwaliteitsscore betekent kortgezegd een hogere positie in de ranking tegen lagere kosten. Het optimaliseren van een campagne levert ook vaak een hogere kwaliteitsscore op en daarnaast adverteert u door het optimaliseren gerichter.

Alleen Adwords uitbesteden

Uiteraard kunt u alleen uw Adwords uitbesteden en de rest van uw Online marketingcampagne zelf regelen. Het hangt hierbij een beetje van uw budget af, uw tijd en uw expertise. Vaak loont het wel als het budget er is om meer onderdelen van uw Online marketing uit te besteden. Er zijn namelijk veel verbanden tussen uw Adwords campagne en uw SEO campagne. Zoals ik net aangaf zijn een aantal aspecten op uw website belangrijk voor uw kwaliteitsscore. Deze aspecten zijn tegelijkertijd belangrijk voor uw SEO. Hierdoor loont het vaak om SEO en Adwords vanuit één hand te doen. Het heeft in ieder geval toegevoegde waarde om een allround Online marketing bureau te selecteren als uw Adwords gaat uitbesteden.