Ook fijn voor in je pauze: een keramische bbq

Alle harde werkers zullen het herkennen. Na verloop van tijd ben je je trommeltje met boterhammen wel een beetje zat. En dan is het ook nog eens mooi weer. Combineer dat dan eens: lunch vanaf de keramische bbq. Dus gewoon een lekkere hamburger of een satétje. Heerlijk en zó klaar. En omdat de keramische bbq prachtig op temperatuur blijft, kun je je werkdag ook nog eens afsluiten aan de barbecue.

Voorbereiden op de keramische bbq

Het kost wat meer tijd qua voorbereiding dan het smeren van je bammetjes, maar het is zeker de moeite waard om eens te proberen. Zeker als jij en je collega’s allemaal een onderdeel aanpakken, komt je lunch prima in orde. Steek op tijd de keramische bbq aan, dat kan bijvoorbeeld al in de koffiepauze. Zo kan de keramische bbq goed op temperatuur komen en kun je toch redelijk snel eten. Maak thuis alvast een lekkere salade of snij wat stokbrood. Haal je vlees bij een goede slager, vis bij een goede visboer en bewaar deze in de koelkast op je werk. Eventuele voorbereidingen aan het vlees of de vis kun je de avond van te voren thuis doen. Zo gaat het barbecueën niet van je werktijd af. En daar is je werkgever weer hartstikke blij mee.

Lunchideeën voor de keramische bbq

Een broodje hamburger gaat er natuurlijk altijd wel in. Juist als het zo warm is, moet je goed voor jezelf zorgen. Door de hamburger te bakken op de keramische bbq, komt er maar weinig vet bij kijken (alleen de sausjes eigenlijk). Je kunt er ook voor kiezen om een speciale smoker op je keramische bbq te zetten. Je kunt dan in de loop van de ochtend kip of vis roken en deze door een heerlijke salade mengen. Ook vegetarisch kun je prima eten van de barbecue. Wat denk je van courgettes gevuld met kaas? Zó klaar en toch hartstikke lekker.

Mag je overal een keramische bbq neerzetten?

Waar je je keramische bbq mag plaatsen hangt af van waar je zit. Zit je in een groot bedrijvencomplex met een balkon? Lees dan de regels van het complex van te voren even na. Heb je alleen een binnentuin tot je beschikking? Ook weer: regels lezen. Heb je een fijn parkje in de buurt? Dan zijn er vaak speciale barbecueplekken beschikbaar. Informeer bij de gemeente of deze ook onder werktijd gebruikt mogen worden. Zorg altijd voor een veilige manier van barbecueën, dan heb je er het meeste plezier van.